WE CATERING

CATERING ŚWIĄTECZNY

W CENĘ WLICZONY JEST TRANSPORT, STOŁY POD BUFET,
SKERTINGI, DEKORACJE STOŁÓW, PORCELANA, SZTUĆCE, SZKŁO
Obsługa: +350 zł / kelner

MENU Świąteczne 1 + 350 zł netto kelner / 25 osób

Danie ciepłe do wyboru (wybieramy 1 danie):
Grzybowa kreacja z ręcznie lepionymi łazankami
Czerwony barszcz w towarzystwie krokieta nadziewanego swojską kapustą i polskimi grzybami (1 szt/os)
Czerwony barszcz w towarzystwie pasztecików (1 szt/os)
Ręcznie lepione pierogi nadziewane grzybami z polskiego lasu przez wprawione ręce Szefa Kuchni podane z kubkiem barszczu (4 szt/ os)
Unikalny akcent w postaci żurku wigilijnego na suszonych podgrzybkach

Przekąski zimne:
Galareta cytrynowa, a pod nią karp po staropolsku
Śledzie 3 - pod pierzybką z groszkiem, po kaszubsku, zalany olejem lnianym
Sola w jarzynach na sposób grecki
Kluski z ucieranym makiem i wanilią
Sałatki 2 - śledziowa z burakami oraz obowiązkowa jarzynowa (podawana pół na pół)
Dodatki: masło śmietankowe i czosnkowo-koperkowe, świeże pieczywo

Napoje:
Soki owocowe / kompot z suszu (250 ml/os)
Woda mineralna z cytrusami i świeżą miętą

OPCJA 1 - CENA : 115 zł netto / os. (dla min. 50 osób)

Przekąski 150g/os | Sałaty 100g/os | Danie główne 500g/os | Deser 150g/os

OPCJA 2 - CENA : 130 zł netto / os. (dla min. 50 osób)

Przekąski 250g/os | Sałaty 100g/os | Danie główne 550g/os | Deser 200g/os

 

Kanapeczki ze śledziem
Barszcz z uszkami

MENU Świąteczne 2 + 350 zł netto kelner / 25 osób

Zupa do wyboru (wybieramy 1 danie):
Grzybowa kreacja z ręcznie lepionymi łazankami | Wigilijny żurek na suszonych prawdziwkach| Krem z chrupiących pieczarek | Czerwony barszcz w towarzystwie uszek nadziewanego swojską kapustą
Danie główne do wyboru (wybieramy 1 danie):
Propozycja rybna:
Smażony na maśle chrupiący karp z puree koperkowym i polską kiszoną kapustą
Parowana miruna na na liściach szpinaku z kuskusem i pieczonymi warzywami
Dorsz w japońskim panko z szafranowym risotto i kruchymi sałatami
Propozycja mięsna:
Pieczeń z indyka z idealnym połączeniem sosu morelowego z ryżem jaśminowym i sałatką pekińską
Pierś z kurczaka z fetą i oliwkami podana w sosie z suszonych pomidorów z gnocchi i brokułami
Szynka pieczona w sosie chrzanowym z kopytkami szpinakowymi i marchewką baby
Przekąski zimne:
Tymbaliki z dorsza z jajem przepiórczym
Pstrąg z musem kawiorowym
Śledź na muślinie jabłkowo szalotkowym
Wytrawne ptysie z pastą łososiową i koperkiem
Dodatki: masło śmietankowe i czosnkowo-koperkowe, świeże pieczywo
Sałatki (2 szt. 50/50):
Obowiązkowa na świątecznym stole tradycyjna jarzynowa
Sałatka z gruszką i gorgonzolą na miodowym winegrecie
Sałatka z blanszowanych pieczarek z zieloną pietruszką
Sałatka z wędzonym łososiem , rukolą i cytrusami
Deser do wyboru (1 szt):
Deser makowy w kieliszku (martini) z bakaliami
Puszysty sernik wiedeński
Kutia w pieczonym jabłku
Napoje:
Soki multi owocowe / kompot z suszu 0,25 ml / os | Woda mineralna z cytrusami i świeżą miętą | Kawa, herbata – wielokrotnego podejścia 

OPCJA 1 - CENA : 125 zł netto / os. (dla min. 50 osób)

Przekąski 150g/os | Sałaty 100g/os | Danie główne 500g/os | Deser 150g/os

OPCJA 2 - CENA : 145 zł netto / os. (dla min. 50 osób)

Przekąski 250g/os | Sałaty 100g/os | Danie główne 550g/os | Deser 200g/os

 

MENU Świąteczne 3 + 350 zł netto kelner / 25 osób

Zupa do wyboru (wybieramy 2 dania, serwowane 50/50):
Szlachetny krem z polskich kurek | Wigilijny żurek w kapeluszu na szuszonych prawdziwkach| Kartoflanka z podgrzybkami | Wigilijny barszczyk z uszkami
Danie główne do wyboru (wybieramy 2 dania, serwowane 50/50):
Propozycja rybna:
Miruna z pieca w pieprzu cytrynowym z mozzarellą i prażoną cebulką, ziemniaki hasselback
Dorsz z warzywami po grecku z puree groszkowym i tapendą oliwkową
Chrupiąca limanda na warzywnym tagliatelle z panierowanym kalafiorem
Propozycja mięsna:
Sznycel wiedeński z sadzonym jajkiem serwowany z kruchymi sałatami i puree maślanym
Sztufada wołowa w sosie pieczeniowym z pyzami śląskimi i szparagową fasolką
Roladki z indyka szpikowane kurkami z pieczonym ziemniakiem i karotkami
Przekąski zimne:
Tatar śledziowy na pumperniklu
Sola faszerowana pod cytrynową galaretą
Okoń pieczony pod salsą warzywną z cząstkami limonki
Carpaccio z wędzonego łososia z oliwą cytrynową
Kosze świeżego pieczywa, masło śmietankowe, masło czosnkowo - koperkowe

Dodatki: masło śmietankowe i czosnkowo-koperkowe, świeże pieczywo
Sałatki:
Sałatka z pieczonych warzyw i orzechów ziemnych,
Sałatka grecka z wędzonym dorszem
Deser do wyboru:
Rozkoszny tort świąteczny z makiem w roli głównej
Chrupiąca i słodka beza przełamana kwaśnymi malinami
Napoje:
Lemoniada z kwiatu bzu / kompot z suszu 0,25 l / 1 os | Woda mineralna z cytrusami i świeżą miętą | Herbata zimowa z kardamonem i pomarańczami

OPCJA 1 - CENA : 150 zł netto / os. (dla min. 50 osób)

Przekąski 150g/os | Sałaty 100g/os | Danie główne 500g/os | Deser 150g/os

OPCJA 2 - CENA : 170 zł netto / os. (dla min. 50 osób)

Przekąski 250g/os | Sałaty 100g/os | Danie główne 550g/os | Deser 200g/os

 

Świąteczne pierniki
Strucla z makiem

MENU Świąteczne 4 + 350 zł netto kelner / 25 osób

Zupa do wyboru (wybieramy 1 danie):
Grzybowa kreacja z ręcznie lepionymi łazankami | Zupa bulion rybny z pulpecikami | Czerwony barszcz w towarzystwie krokieta nadziewanego swojską kapustą i polskimi grzybami | Szlachetny krem z polskich borowików z grzankami | Barszcz czerwony, a w nim uszka nadziane kapustą | Unikalny francuski akcent w postaci zupy cebulowej przyrządzanej na bazie wina
Danie główne do wyboru (wybieramy 2 dania, serwowane 50/50):
Propozycja rybna:
Sandacz w delikatnym sosie kurkowym z puree koperkowym i parowanymi karotkami
Pstrąg na parze z risotto szafranowym i kremem czosnkowo - jogurtowym
Chrupiący łosoś w prażonych migdałach z kuskusem i blanszowaną fasolką
Propozycja mięsna:
Wołowina po burgundzku z warzywnym kaszotto i glazurowanymi buraczkami
Gęś faszerowana nacierana cząbrem z modrą kapustą i pyzami śląskimi
Kaczka konfit z pieczonym jabłkiem i mini kopytkami
Polędwiczki wieprzowe w aksamitnym sosie kurkowym z kruchymi sałatami i ziemniakami w koprze
Przekąski zimne:
Znany jak kraj długi i szeroki karp w galarecie po żydowsku
Dorsz w jarzynach na sposób grecki
Śledź tradycyjny w oleju lnianym / śledź pod pierzynką / śledź po kaszubsku
Roladki szpinakowe z wędzonym łososiem i mascarpone
Sandacz faszerowany krabami na puszystym sosie tatarskim
Dodatki: masło śmietankowe i czosnkowo-koperkowe, świeże pieczywo
Sałatki (2 szt. w proporcji 50/50):
Sałatka z tuńczykiem i jajem przepiórczym
Sałatka z kozim serem i figami
Sałatka z makaronem ryżowym i paluszkami krabowymi,
Sałatka tradycyjna jarzynowa

Deser do wyboru:
Piernik świąteczny | Lukrowany makowiec |strudel jabłkowy


Napoje:
Sok multi owocowy / Kompot z suszu – 0,5 L / os | Woda mineralna z cytrusami i świeżą miętą | Kawa, herbata, różana konfitura, miód

OPCJA 1 - CENA : 165 zł netto / os. (dla min. 50 osób)

Przekąski 150g/os | Sałaty 100g/os | Danie główne 500g/os | Deser 150g/os

OPCJA 2 - CENA : 180 zł netto / os. (dla min. 50 osób)

Przekąski 250g/os | Sałaty 100g/os | Danie główne 550g/os | Deser 200g/os