WE CATERING

CATERING WIELKANOCNY

W CENĘ WLICZONY JEST TRANSPORT, STOŁY POD BUFET
OBRUSY, SKERTINGI, DEKORACJE STOŁÓW
PORCELANA, SZTUĆCE, SZKŁO
Obsługa: +250 zł / kelner

MENU Świąteczne 1

Danie ciepłe:
Tradycyjny żur wielkanocny z polskimi grzybami, jajkiem i nutą chrzanu

Przekąski zimne:
Kompozycja rozpływających się w ustach mięs pieczonych i wędzonych
Kompozycja pasztetów z ostrością chrzanu i posmakiem żurawiny
Terrina z łososia wędzonego w galarecie podana z chrzanem jabłkowym
Kompozycja jaj faszerowanych z różnorodnym wnętrzem
Wykwintne jajka w majonezie z kawiorem ułożone na sałatce warzywnej

Sałatki:
Włoska caprese z mlecznej mozzarelli i skąpanych w słońcu pomidorów
Unikalna sałatka grecka uzupełniona o zaskakującego wędzonego łososia

Stół słodko-owocowy:
Świeże i kolorowe owoce na paterach
Tradycyjna i uwielbiana babka wielkanocna
Słodki i kruchy mazurek
kawa, herbata smakowa, soki, woda gazowana i niegazowana – 0,5 l/os

CENA : 58 zł netto / os.

żurek wielkanocny
Catering świąteczny - wielkanocny

MENU Świąteczne 2

Zupa do wyboru (wybieramy 1 danie):
Tradycyjny żur wielkanocny z polskimi grzybami, jajkiem i nutą chrzanu
Lekki barszcz biały podany z jajkiem
Aromatyczny krem z polskich borowików z chrupiącymi grzankami

Danie główne do wyboru (wybieramy 1 danie):
Pieczeń z młodego schabu skąpana w sosie grzybowym podana z opiekanymi ziemniakami i delikatnym bukietem warzyw
Grillowana polędwiczka wieprzowa polana aksamitnym sosem kurkowym oraz makaronem tagliatelle
Snopki z fasolki szparagowej
Tradycyjne zrazy wołowe z bogatym wnętrzem uzupełnione o gołąbki z kaszy gryczanej i zasmażane buraczki
Klasyczne połączenie pieczonego udka z kaczki z jabłkami przełamane sosem żurawinowym serwowane z zapiekanką ziemniaczaną i chrupiącą młodą kapustką
Pierś z kurczaka z nadzieniem w stylu włoskim ze szpinaku, suszonych pomidorów i sera feta bądź mozzarella, podana z ryżem z warzywami i orzeźwiającym pesto

Przekąski zimne:
Kompozycja rozpływających się w ustach mięs pieczonych i wędzonych
Kompozycja pasztetów z ostrością chrzanu i posmakiem żurawiny
Kompozycja jaj faszerowanych z różnorodnym wnętrzem
Klasyczne tymbaliki drobiowe w towarzystwie jajka gotowanego i groszku konserwowego
Wykwintne jajka w majonezie z kawiorem ułożone na sałatce warzywnej
Regionalny akcent w postaci delikatnego i wyrazistego zarazem schabu po warszawsku w galarecie
Tradycyjne śledzie podane na trzy sposoby
Niebanalne cannelloni kryjące wędzonego łososia

Sałatki:
Włoska caprese z mlecznej mozzarelli i skąpanych w słońcu pomidorów z dodatkiem szynki parmeńskiej i parmezanu
Unikalna sałatka grecka uzupełniona o zaskakującego wędzonego łososia

Stół słodko-owocowy:
Świeże i kolorowe owoce na paterach,
Tradycyjna i uwielbiana babka wielkanocna,
Słodki i kruchy mazurek
Puszysty sernik z wyrazistymi bakaliami
kawa, herbata smakowa, soki, woda gazowana i niegazowana – 0,5 l/os

CENA : 86 zł netto / os.

MENU Świąteczne 3

Zupa do wyboru (wybieramy 1 danie):
Tradycyjny żur wielkanocny z polskimi grzybami, jajkiem i nutą chrzanu
Lekki barszcz biały podany z jajkiem
Aromatyczny krem z polskich borowików z chrupiącymi grzankami

Danie główne do wyboru (wybieramy 1 danie):
Pieczeń z młodego schabu skąpana w sosie grzybowym podana z opiekanymi ziemniakami i delikatnym bukietem warzyw
Grillowana polędwiczka wieprzowa polana aksamitnym sosem kurkowym oraz makaronem tagliatelle
Snopki z fasolki szparagowej
Tradycyjne zrazy wołowe z bogatym wnętrzem uzupełnione o gołąbki z kaszy gryczanej i zasmażane buraczki
Klasyczne połączenie pieczonego udka z kaczki z jabłkami przełamane sosem żurawinowym serwowane z zapiekanką ziemniaczaną i chrupiącą młodą kapustką
Pierś z kurczaka z nadzieniem w stylu włoskim ze szpinaku, suszonych pomidorów i sera feta bądź mozzarella, podana z ryżem z warzywami i orzeźwiającym pesto

Przekąska gorąca:
Pachnąca ziołami pieczona biała kiełbasa z rozmarynem i tymiankiem podana ze słodką karmelizowaną cebulką

Przekąski zimne:
Kompozycja rozpływających się w ustach mięs pieczonych i wędzonych
Kompozycja pasztetów z ostrością chrzanu i posmakiem żurawiny
Kompozycja jaj faszerowanych z różnorodnym wnętrzem
Klasyczne tymbaliki drobiowe w towarzystwie jajka gotowanego i groszku konserwowego
Wykwintne jajka w majonezie z kawiorem ułożone na sałatce warzywnej
Regionalny akcent w postaci delikatnego i wyrazistego zarazem schabu po warszawsku w galarecie
Tradycyjne śledzie podane na trzy sposoby
Niebanalne cannelloni kryjące wędzonego łososia
Delikatne carpaccio z wędzonej gęsi podane z owocami, którego pełnię smaku wydobywa sos balsamico
Tymbaliki z wędzonego pstrąga w jabłkowej galarecie o niebanalnym smaku

Sałatki:
Włoska caprese z mlecznej mozzarelli i skąpanych w słońcu pomidorów z dodatkiem szynki parmeńskiej i parmezanu
Unikalna sałatka grecka uzupełniona o zaskakującego wędzonego łososia

Stół słodko-owocowy:
Świeże i kolorowe owoce na paterach,
Tradycyjna i uwielbiana babka wielkanocna,
Słodki i kruchy mazurek
Puszysty sernik z wyrazistymi bakaliami
kawa, herbata smakowa, soki, woda gazowana i niegazowana – 0,5 l/os

CENA : 115 zł netto / os.

Jajka z kawiorem