WE CATERING

CATERING WIELKANOCNY

W CENĘ WLICZONY JEST TRANSPORT, STOŁY POD BUFET
POKROWCE NA STOŁY BUFETOWE, PORCELANA, SZKŁO, SZTUĆCE
Obsługa: +250 zł / kelner

MENU Świąteczne 1

Danie ciepłe (350 ml/os/):
Tradycyjny żur wielkanocny z polskimi grzybami, jajkiem i nutą chrzanu

Przekąski zimne (300 g/os.):
Kompozycja rozpływających się w ustach mięs pieczonych i wędzonych
Kompozycja pasztetów z ostrością chrzanu i posmakiem żurawiny
Terrina z łososia wędzonego w galarecie podana z chrzanem jabłkowym
Kompozycja jaj faszerowanych z różnorodnym wnętrzem
Wykwintne jajka w majonezie z kawiorem ułożone na sałatce warzywnej

Sałatki (150 g/os. - sałatki nie są porcjowane):
Włoska caprese z mlecznej mozzarelli i skąpanych w słońcu pomidorów
Unikalna sałatka grecka uzupełniona o zaskakującego wędzonego łososia

Stół słodko-owocowy (ciasta- 350 g/os.):
Świeże i kolorowe owoce na paterach
Tradycyjna i uwielbiana babka wielkanocna
Słodki i kruchy mazurek
kawa, herbata smakowa, soki, woda gazowana i niegazowana – 0,5 l/os

CENA : 69 zł netto / os. (min. 10 osób)
CENA bez napojów: 59 zł netto / os. (min. 10 osób)

żurek wielkanocny
Catering świąteczny - wielkanocny

MENU Świąteczne 2

Zupa do wyboru (wybieramy 1 danie, 350 ml/os.):
Tradycyjny żur wielkanocny z polskimi grzybami, jajkiem i nutą chrzanu
Lekki barszcz biały podany z jajkiem
Aromatyczny krem z polskich borowików z chrupiącymi grzankami

Danie główne do wyboru (wybieramy 2 dania, 400 gr/os.):
Pieczeń z młodego schabu skąpana w sosie grzybowym podana z opiekanymi ziemniakami i delikatnym bukietem warzyw
Grillowana polędwiczka wieprzowa polana aksamitnym sosem kurkowym oraz makaronem tagliatelle, snopki z fasolki szparagowej
Tradycyjne zrazy wołowe z bogatym wnętrzem uzupełnione o gołąbki z kaszy gryczanej i zasmażane buraczki
Klasyczne połączenie pieczonego udka z kaczki z jabłkami przełamane sosem żurawinowym serwowane z zapiekanką ziemniaczaną i chrupiącą młodą kapustką
Pierś z kurczaka z nadzieniem w stylu włoskim ze szpinaku, suszonych pomidorów i sera feta bądź mozzarella, podana z ryżem z warzywami i orzeźwiającym pesto
Niebanalny filet z łososia w towarzystwie włoskiego pesto na szparagach z lekkimi warzywami gotowanymi oraz opiekanymi ziemniakami
Rybka pieczona w postaci filetu z pstrąga lub rybki w całości z migdałami z warzywami blanszowanymi i ziemniakami posypanymi koperkiem
Dietetyczny filet z łososia gotowanego w towarzystwie warzyw z nutą sosu z kwaśnej cytryny z dodatkiem ryżu jaśminowego
Filetowana rybka grillowana w postaci pstrąga lub pstrąg w całości o zapachu rozmarynu, czosnku i kwaśnej cytryny z podpiekanymi warzywami i gołąbkami z kaszy bulgur

Przekąski zimne (300 g/os.):
Kompozycja rozpływających się w ustach mięs pieczonych i wędzonych
Kompozycja pasztetów z ostrością chrzanu i posmakiem żurawiny
Kompozycja jaj faszerowanych z różnorodnym wnętrzem
Klasyczne tymbaliki drobiowe w towarzystwie jajka gotowanego i groszku konserwowego
Wykwintne jajka w majonezie z kawiorem ułożone na sałatce warzywnej
Regionalny akcent w postaci delikatnego i wyrazistego zarazem schabu po warszawsku w galarecie
Tradycyjne śledzie podane na trzy sposoby
Niebanalne cannelloni kryjące wędzonego łososia

Sałatki (150 g/os. - sałatki nie są porcjowane):
Włoska caprese z mlecznej mozzarelli i skąpanych w słońcu pomidorów z dodatkiem szynki parmeńskiej i parmezanu
Unikalna sałatka grecka uzupełniona o zaskakującego wędzonego łososia
Długo wyczekiwana wiosenna z szynką wędzoną i parmezanem

Stół słodko-owocowy (ciasta- 350 g/os.):
Świeże i kolorowe owoce na paterach,
Tradycyjna i uwielbiana babka wielkanocna,
Słodki i kruchy mazurek
Puszysty sernik z wyrazistymi bakaliami
kawa, herbata smakowa, soki, woda gazowana i niegazowana – 0,5 l/os

CENA : 101 zł netto / os. (min. 10 osób)
CENA bez napojów: 91 zł netto / os. (min. 10 osób)

MENU Świąteczne 3

Zupa do wyboru (wybieramy 1 danie, 350 ml/os.):
Tradycyjny żur wielkanocny z polskimi grzybami, jajkiem i nutą chrzanu
Lekki barszcz biały podany z jajkiem
Aromatyczny krem z polskich borowików z chrupiącymi grzankami

Danie główne do wyboru (wybieramy 3 dania, 400 gr/os.):
Pieczeń z młodego schabu skąpana w sosie grzybowym podana z opiekanymi ziemniakami i delikatnym bukietem warzyw
Grillowana polędwiczka wieprzowa polana aksamitnym sosem kurkowym oraz makaronem tagliatelle, snopki z fasolki szparagowej
Tradycyjne zrazy wołowe z bogatym wnętrzem uzupełnione o gołąbki z kaszy gryczanej i zasmażane buraczki
Klasyczne połączenie pieczonego udka z kaczki z jabłkami przełamane sosem żurawinowym serwowane z zapiekanką ziemniaczaną i chrupiącą młodą kapustką
Pierś z kurczaka z nadzieniem w stylu włoskim ze szpinaku, suszonych pomidorów i sera feta bądź mozzarella, podana z ryżem z warzywami i orzeźwiającym pesto
Połówki z kaczki z sosem malinowym w pieczonych jabłkach z opiekanymi w ziołach ziemniaczkach i buraczkami na ciepło
Niebanalny filet z łososia w towarzystwie włoskiego pesto na szparagach z lekkimi warzywami gotowanymi oraz opiekanymi ziemniakami
Rybka pieczona w postaci filetu z pstrąga lub rybki w całości z migdałami z warzywami blanszowanymi i ziemniakami posypanymi koperkiem
Dietetyczny filet z łososia gotowany w towarzystwie warzyw z nutą sosu z kwaśnej cytryny z dodatkiem ryżu jaśminowego
Filetowana rybka grillowana w postaci pstrąga lub pstrąg w całości o zapachu rozmarynu, czosnku i kwaśnej cytryny z podpiekanymi warzywami i gołąbkami z kaszy bulgur
Mini sznycelki z filetów dorsza panierowane w mące kukurydzianej w sosie ziołowym z polskimi kopytkami w towarzystwie włoskich suszonych pomidorów i warzyw grillowanych
Rybno-mięsne połączenie smażonego saute filetu z sandacza z grillowanym bekonem zanurzone w domowym sosie alioli z ryżem z curry, zielonym groszkiem oraz tagiatellą warzywnym z pesto

Przekąska gorąca:
Pachnąca ziołami pieczona biała kiełbasa z rozmarynem i tymiankiem podana ze słodką karmelizowaną cebulką

Przekąski zimne (300 g/os.):
Kompozycja rozpływających się w ustach mięs pieczonych i wędzonych
Kompozycja pasztetów z ostrością chrzanu i posmakiem żurawiny
Kompozycja jaj faszerowanych z różnorodnym wnętrzem
Klasyczne tymbaliki drobiowe w towarzystwie jajka gotowanego i groszku konserwowego
Wykwintne jajka w majonezie z kawiorem ułożone na sałatce warzywnej
Regionalny akcent w postaci delikatnego i wyrazistego zarazem schabu po warszawsku w galarecie
Tradycyjne śledzie podane na trzy sposoby
Niebanalne cannelloni kryjące wędzonego łososia
Delikatne carpaccio z wędzonej gęsi podane z owocami, którego pełnię smaku wydobywa sos balsamico
Tymbaliki z wędzonego pstrąga w jabłkowej galarecie o niebanalnym smaku

Sałatki (150 g/os. - sałatki nie są porcjowane):
Włoska caprese z mlecznej mozzarelli i skąpanych w słońcu pomidorów z dodatkiem szynki parmeńskiej i parmezanu
Unikalna sałatka grecka uzupełniona o zaskakującego wędzonego łososia
Długo wyczekiwana wiosenna z szynką wędzoną i parmezanem

Stół słodko-owocowy (ciasta- 350 g/os.):
Świeże i kolorowe owoce na paterach,
Tradycyjna i uwielbiana babka wielkanocna,
Słodki i kruchy mazurek
Puszysty sernik z wyrazistymi bakaliami
kawa, herbata smakowa, soki, woda gazowana i niegazowana – 0,5 l/os

CENA : 132 zł netto / os. (min. 10 osób)
CENA bez napojów: 122 zł netto / os. (min. 10 osób)

Jajka z kawiorem